9. September 2008

Få det bedste fra Danskernes egen Historie

Sportsbegivenheder, katastrofer, folkefester, ferieoplevelser, biler og tog er i centrum i seks nye DVD udgivelser fra Danskernes egen Historie.

– ”10 udvalgte” har givet os mulighed for at gå på jagt i den unikke dokumentariske filmskat, som vi har skabt med Danskernes egen Historie, der nu er solgt i mere end en halv million eksemplarer. For første gang fokuserer vi på de lidt smallere temaer og har udvalgt de allerbedste, sjoveste og unikke filmklip, som vil interessere rigtigt mange danskere, siger Troels Uhrbrand Rasmussen fra Substanz, som er producent af Danskernes egen Historie.

De seks udgivelser fortæller om alvorlige emner som katastrofer, ulykker og krig, men skildrer også mere fornøjelige emner som store nationale sportsbegivenheder og små lokale idrætsaktiviteter, fester og højtider samt danskernes ferieoplevelser – hvad enten  det er på det lokale marked eller familiens første chartertur. Men især to temaer har spøgt gennem de sidste fire års arbejde med Danskernes egen Historie.

– Gennem de seneste år har vi fået utallige henvendelser fra jernbane- og bilentusiaster og andre trafikinteresserede. Med vores to nye udgivelser ”Biler & trafik” og ”Tog & jernbaner” har vi samlet det bedste af det unikke historiske filmmateriale, som vi tror entusiasterne vil blive begejstrede for. Og hvis der er andre, der ønsker sig film om lige præcis deres særinteresse, så hører vi meget gerne fra dem, siger Troels Uhrbrand Rasmussen. 

 

De seks nye udgivelser er opdelt i temaer og fortæller hver 10 historier, som udmærker sig ved at være baseret på unikke filmoptagelser og øjenvidneberetninger fra samtidige kilder.
 
> Læs mere om DVD'erne