6. December 2007

Søges: Øjenvidner til Københavns historie

Nu får hovedstadens ældre borgere chancen for at få en tidlig julegave i form af et eksemplar af succesudgivelsen Danskernes egen Historie.

Danskernes egen Historie og Københavns Bymuseum uddeler en gratis film fra den populære historiske filmserie til borgere over 65 år fra København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

Der uddeles gratis film til de første 1.000 besøgende, der samtidig opfordres til at fortælle om deres største oplevelser som borgere i hovedstaden gennem årene.

– Vi håber at høre fra rigtigt mange ældre medborgere, som har gode historier at fortælle. Måske kan det blive til en selvstændig udgivelse eller en udstilling engang i fremtiden, siger Troels Uhrbrand Rasmussen, som er producent af Danskernes egen Historie.

Museumsglæde
På Københavns Bymuseum er man glade for lejligheden til at indsamle personlige fortællinger om byens historie, og man vil efterfølgende tage stilling til, om nogle af tilbagemeldingerne kan være grundlag for yderligere undersøgelse,

– Vi synes at Danskernes egen Historie har været et spændende projekt at deltage i. Der er tale om en meget direkte formidling af historien fra menneske til menneske, og det var derfor oplagt for os at lade uddelingen foregå her på museet, siger Jakob Ingemann Parby, kulturhistoriker ved Københavns Bymuseum.

Der uddeles i alt 1.000 DVD’er fordelt med 250 på hver af de fire udgivelser. Filmene udleveres efter ”først-til-mølle”-princippet og hvis man vil være sikker på at sikre sig en af de historiske filmperler, bør man møde op ved arrangementets begyndelse. Man skal forevise et gyldigt sygesikringsbevis fra Københavns, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør Kommuner som dokumentation for en fødselsdato før 12. december 1942.
 

 

Mød op og få en gratis DVD:

Arrangementet finder sted på Københavns Bymuseum, Vesterbrogade 59, onsdag 12. december 2007 kl. 11-13.
 
> Læs om DVD-udgivelserne om København